NOĆNA SMENA


Šta reći za nas i naš neshvaćeni težak i mučan posao gde se razne situacije i problemi stvaraju svakodnevno ?! Počev od silnih nametnutih obaveza od strane poslodavaca i same pravila službe gde se sve i ništa ne pitamo ?! Gde se za svaki događaj proglašavamo kao dežurni krivci, zapišavamo i zapljuskujemo uvredama od korisnika usluga i stranaka u bankama i javnim ustanovama. Gde se svađamo, mirimo i smejemo sa starijim svetom kad su penzije, kad delimo savete propalim vezama ili dajemo važne životne lekcije istim tim školovanim kadrovima sa kupljenim diplomama, koji nam zagorčavaju život sa glupim zakonima i pravilama službe. Slabo plaćen posao za godine nerviranja nespavanja u svojom krevetima, deca koja su željna roditelja koja su večito na poslu. Tražeći od nas da budemo na njihovim rođendanima, proslavama i treninzima i nemogućnosti da sve to ispratimo i ispunimo sve njihove želje ?

Uzrečica koju je moja žena našoj deci govorila dok su bila mala,, nemojte buditi tatu umoran je “ odzvanja mi u glavi jer ne mogu da prežalim sve one sate, dane i godine propalih životnih prilika koja se proticali pored mene i moje porodice. Silne nove godine, praznike mislim pola svog života ostavio sam na rasklimanim stolicama za slobodne dane koje smo pošteno zaradili, a kažu biće nam dato kad se budu stekli uslovi. Profesionalna oboljenja ne vredi ni nabrajati koja se steknu usput pošteno neki ni nedočekaju penziju- Žalosno reći nije se naradio a umro od posla ?!

Da ne bi bio shvaćen kao depresivac-negativac ima i svetlijih strana ovog posla, možeš upoznati lepe cice,mlade mame sa decom ili dobro držeće devizne penzionerke. Završiti vanredno školu i biti šef tvojim kolegama ha, ha, ha ili se dobro naspavati na rasklimanim stolicama posle popijena tri piva, ili pisati ovakve priče o propalim životnim šansama u dva sata posle ponoći ? I da završim sa ovom pričom koja će nekog dotaći ili podstaći na razmišljanje kako je svim onim koji provode sate, dane i godine u noćnim smenana. Da nas drugačije počnu gledati ili će ostati pri svojim uvreženim komentarima- Šta hoćeš samo sediš i ništa ne radiš ? Posle više od dvadeset godina na ovom poslu šta reći ? Gde mi je bila pamet neko će reći ?- Ko te j…što nisi učio školu, ili je ovo jedina oblast u ovoj državi gde je zagarantovan minimalac ? Kažu biće bolje posle promena zakona i pravila koja su propisana, da će nam krenuti ? Samo neznam gde ? Sad ćemo biti na konju ! Pre će biti na magarcu ?! Al ajde da pustimo da protekne neko vreme i da nam krene…Mada mišljenja sam do god ne budemo imali status službenog lica neće se ništa promeniti i nećemo biti tretirani i poštovani u društvu ?!

Autor:Goran Popnovakov 2016


Discover more from ĐOLETOV KUTAK

Subscribe to get the latest posts to your email.