NAŠ PONOS

Da su brade postale popularne od nedavno imamo i “zvaničnu” potvrdu u vidu novog trenda nazvanog lamberseksualac, ili jednostavnije – seksi drvoseča. Međutim, to će vam biti jasno i ako samo prošetate gradom. Od tinejdžera, studenata, poslovnih ljudi i starije gospode, sve starosne i sve društvene grupe priklonile su se ovom trendu.

muski-magazin-saveti-odrzavanje-brade (10).jpg

Brada ima različitih, a ukoliko se odlučite da ih nosite, bilo koji od stilova, potrudite se da ona izgleda dobro. Prvi preduslov je da se njom bavite, odnosno da “puštanje brade” ne shvatite doslovno i u momentu kada se odreknete brijača prestanete i da mislite na istu. Ako ste prvi preduslov ispunili, krenite dalje.

Image result for brade

Ukoliko niste previše vični, ali čak i ako vam stilizovanje brade nije strano, nakon što odlučite da je pustite posetite stručnjaka koji će vam bradu oblikovati po prvi put. Stilova je puno, a on će odabrati najbolji u zavisnosti od vaših želja i crta lica. Nakon toga će vam biti jednostavno da taj oblik održavate. 

Trimovanje brade

Ako se odlučite da je stilizujete sami, procenite koja dužina je najbolja za vas, na kojoj dužini i sama dlaka najbolje izgleda, ali i šta vašem licu i obliku glave najbolje pristaje. Takođe, kada budete skidali višak sa vrata, odnosno formirali donju liniju brade, potrudite se da to ne bude previsoko ili prenisko, jer ova stavka u velikoj meri doprinosi celokupnom utisku. Ukoliko vam brada raste i visoko na jagodicama, obrijte višak i sa njih.

Related image

Neću vam ništa novo reći, ali bradu čine dlake. Kako za one na kosi koristite šampon, isto koristite i za bradu. Preporučljivo je i da, bar povremeno, na bradu nakon šamponiranja stavite regenerator. Izgledaće negovanije, biće mekša i lakše ćete je oblikovati.

Related image

Baš kao i kosi, nekada je i bradi potrebno dodatno stilizovanje kako bi izgledala dobro. Voskovi i kreme za neku i stilizovanje brkova i brade nisu retkost na tržištu, a i kod nas ih možete naći i u drogerijama i parfimerijama. Ukoliko ih pitate za savet, vaši frizeri i brice će vam sigurno dati preporuku za neki preparat. I na kraju naravno u svakom trenutku istorije postojale su razne vrste brade po staležu, tituli i /zvanja, znanja i sranja…

Related image

Hvala na pažnji, svako dobro a što se tiče brade i vaš domaćin ima neku vrstu ha, ha, ha

Autor:Goran Popnovakov 2017

Advertisements