ПРВИ


Повратак из природе који је нагло прекинут безбројним позивима о попустима и годишњим приликама и никог не оставља равнодушног. Први је стигао на велика врата и ето га опет досадан одморан и напоран..И стално нешто хоће ваљда да нас направи робом шопинга i маркета, књижара у силној потери на распродаји школског прибора и опрема за школу..

Припрема првака, петака и студената у силној журби за куповину нових телефона у Биг попустима мобилних оператера и већ класична најава штрајка од стране наставничког особља и излизана прича за повећањем плате.Одлагање шетњи веселих и ведрих скупина свима је донело олакшање као кад су пале летње кише после вишемесечних суша а они други нажалост остаће суви са изговорима- Извините до следећег пута док се не стекну услови ?!

Уличне гужве никако не јењавају па чак ноћу све док се не неко не умори или не остану без горива у силној потери за нечим..Јавна препорука за штедњу свега и свачега али штедљиво полако бар то су речи оних што мисле о нама. Има и оних што су сад доспели да мало одморе после летњихх пауза и оду негди далеко преко….Мислећи остати до оног следећег првог, а овај први нек мало извине ?!

Аутор:Горан Попноваков 2022