(НЕ)ВОЛЕМ


Рекох Вам да је овај месец чудноват, наопак, напрасит, покварен, зао, превртљив, необичан гори од све зиме заједно и оне бабетине досадне што стално нешто загвашта и опомиње да се облачимо слојевито..

Надамо се лепим и сунчаним данима које чекамо ко озебло сунце да изрони иза оног тамног облака скривеног иза оне сиве планине које заклања поглед преко ње има ли неког са оне стране брда ?! Са светлуцавим и сузним очима и рипање досадног кашља пролазимо болну мартовску фазу породичних односа које нас опседају сваке године после овакве зиме..

Чекамо онај свечани и сретнији месец са ентузијазмом да га величамо и уздижемо у висине и са променом зоне спавање да нам буде дужи макар један дан. Па да се одморимо онако момачки са рукама иза главе и длакавим створењем на стомаку која нежно масира и прави гњездо месту свом са умиријућим предењем и френквенцијом која поспешује улазак у добоки сан и сретним мислима даје примат..

А кад се пробудимо ми свежи и одморни преспавали мартовски временски мозаик разноликости са оном баба Мартом којој машемо сваке године да јој видимо леђа ?! Идемо сретни напред ка бољој будућности без…

Aутор:Горан Попноваков 2023