PUTEVI SUDBINE


E kako je život kratak, nepravedan i težak ? Svako se bori kroz njega kako zna i ume. Život koji nam je dat  treba da prigrabimo sa dve ruke da nam ne isklizne, kao neki sapun ili riba, ali da li je to moguće i da li je ikada moglo ?!

sudbina-u-nasim-rukama1.jpg

U životu uvek ima više puteva koji negde vode, na koji se odlučimo tako će nam i biti ?! Kako glasi ona stara poslovica,, Da je znao gde će pasti, on bi seo “ To niko živ ne bi znao da odgovori i koji je put pravi. Mora se razmišljati o svemu imati više razrađenih scenarija za ne daj Bože…Treba razmišljati o budućnosti bar korak ili dva ispred biti spreman za nepredviđene situacije, ali i sa tim čovek ne može biti siguran kako će proći. Uvek ima ono što čovek previdi i bude nemoćan da reaguje na pravi način.. 

Related image

To je ono što sve nas čeka jednog dana da li će mo završiti na nekom egzotičnom ostrvu okružen bogastvom i blagostanju, ili u nekom jarku kao beskućnik koji je imao nesretan i mučan život pun loših iskustava i iznenađenja ?! Ono što nam je dato treba iskoristiti maksimalno i svoj život organizovati da nam bude lepo koliko je to moguće ? Biti društven i okružen ljudima koji vas poznaju i poštuju. Naravno i druge vrednosti treba poštovati ljudske i Božije, pa će nam i ona neizbežna mrska reč biti lakša kada je spomenemo…Moram još da dodam sve ovo se odnosi na život koji je nekad postojao u nekom drugom sistemu vrednosti a sad da li je moguće planirati, kako sam pominjao jer mi sada živimo u twilight zone ! Hvala na pažnji, svako dobro čuvajte se a od sudbine se pobeći ne može !!!

Autor:Goran Popnovakov 2017


Discover more from ĐOLETOV KUTAK

Subscribe to get the latest posts to your email.