TELEFON


Sprava koja je svemoguća, izmišljena od strane poznatog i nadaleko čuvenog pronalazača koji je premostio kontinente. Povezao međusobno ljude i pokrenuo industrijsku revoluciju širom sveta.

Image result for prvi telefon

Reč je o istaknutom naučniku Mihajlu Pupinu koji je verovao u povezivanju ljudi i korišćenjem telefona u svakodnevnoj komunikaciji sa bezbroj mogućnosti istog ?! Genije sa naših prostora kojeg je cenio ceo svet. Počasni član svih fakulteta i univeziteta i višestruko nagrađivan iz svih sfera elektrotehnike, hemije, matematike…

Image result for mihajlo pupin

Tokom ratova u prošlom veku telefon je doprineo odlučujuče odluke na svim frontima i životu koji je doneo razvoj svega poznatog ! Razvojem novih tehnologija zadnjih dvadesetak godina, donele su da signal putem antena i satelita dopre u najudaljenije kutke sveta. Gde ljudska noga još nije kročila.

Image result for mihajlo pupin pronalasci

Mobilni telefon je postao neizbežni detalj i potreba svakog čoveka na svetu koji ne bi mogao da funkcioniše bez njega. Koliko su svakodnevne obaveze okupirale moderan život ?! Postali robovi SMS poruka, vibera, twitera i drugih društvenih mreža da čovek pomisli da nismo postali neki mobinarkići. Kolika je zavisnost postala od njega ? Istog trena potežemo za njim kada nam poruka ili poziv stigne kao da nam život od toga zavisi ! Samo kad se setim kako nam je bilo pre desetak godina kada je život bio upola sporiji. Društveni život bogatiji, i međuljudski odnosi normalniji.

Image result for prvi telefon

Vreme za nama se više neće vratiti i sećanja na neka lepša vremena kad smo bili klinci. Bezbrižni, puni optimizma, radosni i veseli bez brige. Kada smo bili po ceo dan na ulicama i kada smo bili zvati na večeru iz druge ulice od naših roditelja.

Related image

Hvala na pažnji, svako dobro i opustite se…

Autor:Goran Popnovakov 2017