ŠAMLICA NA ŠORU

Jel Vaso jesi li onomad čuo šta se se desilo kod Steve u avliji spominje Mile svom komšiji događaje u selu ?! Sede komšije na šamlicama na šoru prepričavajući ih od ranog jutra. Ne znam nisam bio sam kod brata u Beogradu, nisam stigao da čujem novosti ! Ma puče bruka Steva navatao svoju ženu Ljubicu sa onim dođošem Mirkom, kad se vraćao sa pijace kad ima šta da vidi !!!

5c0ed7894b62c0e1f1daa2199e781cdf.jpg

Naterao ih je vilama da uđu u septičku gde su bili ceo dan još ih perjem stade bacati. Ha,ha,ha. Bili su ko punjene ćurke, a tu nije kraj još je zvao i njegovu ženu da vidi kakav joj je muž i kakvu štetu beše napravio ?! I šta dalje pričaj ? Tu nije kraj Mirkova žena se preselila kod Steve da mu kuva, a Mirko ostade ko popišan sam u svojoj kući. A naša Ljubica postade kućna pomoćnica. Ljubice daj ovo, daj ono i sve tako do Vaskrsa kad se Mirkova žena vrati svojoj kući.

Related image

Mirko jedva dočeka ženu pričajući da se promenuo i da neće više raditi takve stvari. Jel mu je oprostila ? Jeste ali ne dele više isti krevet, a život ide dalje. A šta bi sa Ljubicom ? E to je posebna tek priča ?! Ona je morala svako jutro da kleči na kuruzu i moliti Stevu da joj oprosti. I da li joj je oprostio ? Ma jok, još priča da mu je žena umrla onomad. Jadnica nije mogla izdržati torturu već se vratila kod matere !!!

Image result for vojvođanska sela

Kaži mi šta još novo ima u selu ? Kuruz i žito opet pojeftinilo a cena stoke opet pala, nemaš računa ništa sejati. Ovi nakupci samo spuštaju cenu, ništa za nas ne ostade ?!A gde si pošao ti sad ? Ma kreno do bircuza da popijem koju i da čujem nove vesti, pa tebe sretoh ! Ajmo do bircuza na koju da čujemo šta ima novo u selu ?! Hvala na pažnji i čuvajte se tračeva !!!

Autor:Goran Popnovakov 2017

Advertisements