ŠAMLICA NA ŠORU


– Jel Vaso jesi li onomad čuo šta se se desilo kod Steve u avliji spominje Mile svom komšiji događaje u selu ?! Sede komšije na šamlicama na šoru prepričavajući ih od ranog jutra.- Ne znam nisam bio sam kod brata u Beogradu, nisam stigao da čujem novosti !- Ma puče bruka Steva navatao svoju ženu Ljubicu sa onim dođošem Mirkom, kad se vraćao sa pijace kad ima šta da vidi !!!

5c0ed7894b62c0e1f1daa2199e781cdf.jpg
– Naterao ih je vilama da uđu u septičku gde su bili ceo dan još ih perjem stade bacati. Ha,ha,ha.- Bili su ko punjene ćurke, a tu nije kraj još je zvao i njegovu ženu da vidi kakav joj je muž i kakvu štetu beše napravio ?!- I šta dalje pričaj ?- Tu nije kraj Mirkova žena se preselila kod Steve da mu kuva, a Mirko ostade ko popišan sam u svojoj kući.- A naša Ljubica postade kućna pomoćnica. Ljubice daj ovo, daj ono i sve tako do Vaskrsa kad se Mirkova žena vrati svojoj kući. – Mirko jedva dočeka ženu pričajući da se promenuo i da neće više raditi takve stvari.- Jel mu je oprostila ?- Jeste ali ne dele više isti krevet, a život ide dalje.- A šta bi sa Ljubicom ?- E to je posebna tek priča ?!- Ona je morala svako jutro da kleči na kuruzu i moliti Stevu da joj oprosti.- I da li joj je oprostio ?- Ma jok, još priča da mu je žena umrla onomad.- Jadnica nije mogla izdržati torturu već se vratila kod matere !!!

Image result for vojvođanska sela
– Kaži mi šta još novo ima u selu ?- Kuruz i žito opet pojeftinilo a cena stoke opet pala, nemaš računa ništa sejati.- Ovi nakupci samo spuštaju cenu, ništa za nas ne ostade ?!- A gde si pošao ti sad ?- Ma kreno do bircuza da popijem koju i da čujem nove vesti, pa tebe sretoh !- Ajmo do bircuza na koju da čujemo šta ima novo u selu ?! 

Autor:Goran Popnovakov 2017