KIŠA


–  Pada kiša napolju, kaplje mi po prozoru a ja sama kod kuće sedim, plačem, tugujem ne znam šta ću od sebe ? Lepi stihovi i pesma od crvene jabuke ex yu grupe koja je žarila i palila tih osamdesetih godina. Gde su neke reči imale značenje zaljubljenosti, sreće i drugih osećanja koje su označavale ljubav u doba adolescencije. Mladalačke naivnosti i nezrelosti na pragu samostalnog života.

Related image

Da li današnja mladež ima tu dozu naivnosti i nečeg što označa ljubav a da nije dočarana putem vibera i facebook-a i brojem prijatelja sa dodirom miša. Stupanje u odnose bez iole razmišljanja i osećanja zaljubljenosti i hemije koja je potrebna. Izgubili su se pravi odnosi momak i devojka, muško ženski odnosi su pretvoreni samo u površna poznanstva sa fakulteteta i posla i naravno bankovnim računom.

Image result for adolescencija

Sve je postalo plastično i veštačko, ljudi, stvari i odnosi koji traju suviše kratko da bi se stekao pravi utisak o svemu i svetu koji nas okružuje. Gledamo samo sebe, preskačemo preko drugih bez osvrtanja i dozu ljudskosti koje nam je potrebna da budemo ono što jesmo. Ljudska bića koja ne mogu jedni bez drugih i prave ljubavi.

Image result for lažne ljubavi

Mislim da još postoje oaze tih zaboravljenih romantika i stihova ispisanih na zidu njene kuće ili otpevane na gitari ispod njenog prozora ?! Šetajući pored reke i šaputajući voljenoj osobi na uvo reči iz poznatih balada rock grupa. Reči koje su nešto značile, reči koje traju sa obećanjima koje beše ispunjene uz toplu čokoladu i parčem torte.Hvala na pažnji i budite zaljubljeni !!!

Autor:Goran Popnovakov 2017