ŠLAJPIK


Ide ulicom Pera i stade se pipati svuda izvrćući džepove natraške od čakšira i sakoa pa stade glediti svoj šlajpik a on beše prazan pa stade kazivati- E moj šlajpiče, crni šlajpiče mnogo puta si me izneverio u prošlosti da sam zdravo ljut na tebe.- Mnogo puta si me ostavio na cedilu, sećaš li se kad smo zajedno bili u bircuzu kad smo se zapili kad sam hteo da platim sedmu turu, gledam u tebe ti kažeš nemaš.- Ili kad smo bili na svadbi kod onog mog prijatelja kad sam sve novce dao svircima, to si ti kriv kad si me tero da im dam ?!- A znaš onomad kad smo bili na vašaru u Rumi kad sam sve dao onim šibicarima od žita što sam prodo i zato si ti kriv ?!

Coin-Wallet-PERSONALIZED-Leather-Mens-Coin-Pocket-Wallet

– Mnogo si se ti o mene ogrešio, šta si mi sve uradio u životu zbog tvoje lude glave sam dospeo do prosjačkog štapa, prodao i njivu, traktor i kola, a kuća kad je dospela na doboš onu što mi je baba ostavio u amanet.- Tu si me naročito izneverio, žena me je beše napustila, deca nećedu da me gledaju.- Kažu da se zahvalim tebi što ništa nemam i da nađeš drugog jer kažu da sam tidika kako si me savetovao i kako sam te slušao ?!

image011

– Znao si vrlo dobro da sam lak na ruci i da volem da budem galantan u društvu znaš da je sramota ako me neko slučajno prozove kako me to vređa i da moram da okrenem neku turu.- Znao si moju slabost prema kocki, piću i ženama ništa nisi učinio da mi pomogneš uvek si se nešto bunio, svađao se samnom i terao na zlo.- A da ne mogu da grešim dušu ipak si se jednom dozvao pameti kad si me opomenuo da moram da platim porez za njivu i kuću ispustivši račune na zemlju gdi je isticao poslednji rok za plaćanje.

prazan-novcanik.png

I tako dok je on bogarao i skidao sve svece sa neba naleti na crni muški šlajpik slučajno šutnuvši ga nogom nedaleko od sebe. Sagne se ka njemu kad ima šta da vidi on pun svakojakih deviza i nekih dokumenata. Pa se okrenu svom izvadi one dokumente i baci u jarak a prebaci svoje pa stade govoriti- Eto nezahvalniče hvala ti za ništa, vidiš kako drugi misle o meni, sram te bilo da te nisam više vidio i baci ga daleko od sebe u jarak. I otide u prvi kazino da okuša sreću među drugim bogatim šlajpicima.

Autor:Goran Popnovakov 2018