POVRATAK


Eto ja nešto razmišljam o svemu onom što me vraća u prošle dane, dane lepe, lude, interesantne, nevine pune uzbuđenja radovanja i neispričanih priča moga detinjstva koje su se zaboravile onako usput tokom odrastanja i školovanja  koje su me promenule i uputile u neke druge staze života i razmišljanja.

images (3).jpg

Tih godina kada smo bili mladi naivni i bezbrižni puni energije sa nekim ciljem i snovima o boljem životu, putovanjima koji su bili negde u vazduhu sa slatkim željama koji su nas ispunjavali radujući se dobijenim malim stvarima. O dobijenoj tablaroni čokolade i to najveće iz Nemačke i bicikla od nekih rođaka koji su nas posetili nekog leta tih sretnih osamdesetih…

prva-u-galeriji-635696088489578203_1170_657.jpeg

Sa društvom iz kraja planirali pravljenje roštilja na obližnjem terenu gde su se okupljali svi oni željni druženja uz muziku sa kasetofona i nezaobilaznim gajbama piva ili što god drugog. Odlazak na more i kupanju u slanoj vodi i veslanje u iznamljenoj sandolini od našeg Vedrana koji nas uvesavljavao pričajući viceve i besplatnim vožnjama istih blizu obale. Skakanje sa mola, puštanja sa tobogana i pecanje sa najlonom na školjke nekog šparića kojeg sam upecao hteo da ispečem i pojedem iako nije bio jestiv pa su ga na kraju mačke pojele i od silnog besa što mi nisu dali nisam hteo izaći iz ledene vode satima..

volim80.jpg

Ondak vožnje zoljice na dva deci goriva maznuta od burazera, krišom pušio cigare bačene iz kafane i nađene na ulici. Kačenja na branik autobusa kad beše zima i sve smrzuto klizajući se do škole, srećom da nisam potpo pod autobus..Sve vreme gledao filmove na videu i igrao video igrice dan i noć da nisam mogao ustati za školu i naravno dobijao kečeve zbog ne učenja i tako još što god ja nisam..

Back_to_the_Future_film_series_logo

Mogao bi ja još vama pričati moje dogodovštine a sve na konto onog filma kojeg sam po ko zna koji put gledao na pinku Martia i ludog profesora. I ne bi ja tu mnogo šta dirao jedino one godine koje su se desile posle odlaska naših bratskih naroda i narodnosti i tužnih sudbina koje su nastale zbog nekih ludih glava koji su nam zagorčale život. I da se ja nešto pitam bilo tu posla za čišćenje i vučenje za uši dotičnih…

Autor:Goran Popnovakov 2019