POŠTOVANJE


Poštovanje je jedna od osnovnih stvari koje možemo dati drugom ljudskom biću, ne košta ništa, te možete i treba davati u neograničenim količinama, bez ustezanja i ne tražiti ništa zauzvrat. Mora se imati na umu da živimo u svetu gde su ljudi različiti od nas i samim time žive različite živote, pod drugim okolnostima i vrednostima koje su usvojili ?!

Related image

Treba dati do znanja svima da ste potpuno iskrenim bez lažnog prikazivanja bez predrasuda i mišljenja o onom drugom. Sigurno ne želite da neko uvredi vašu boju kože ili da vas automatski smatra lošom osobom zbog iste ili da loše misli o vama, samo zato što ste iz one ili ove porodice, da ne govorimo o religiji koja je posebna priča ?

Related image

Gde se vera i istorijski događaji udaljili ljude i čitave porodice, samo zbog neznanja i lošeg tumačenih reči koja su uticali na samo poštovanje. Poštovanje ono što štiti sve te dobre stvari od zaborava i ignorisanja, poštovanje je ono što možete pružiti drugima, da bi oni to preneli tako i na druge ljude. Nemora značiti da će te i povratno dobiti zauzvrat, ako se tako ponašate. Pažljivo treba biti sa drugima,, Nije teško biti fin “ sve je stvar kućnog vaspitanja, kako su vas naučili roditelji da se ponašate u društvu i pružate poštovanje, što kažu,, lepa reč gvozdena vrata otvaraju „. Budite srećni ako ste nekom učinili neko dobro delo, bez nadoknade,, jer dobro se dobrim vraća “ i tako stiče poštovanje i cenjenost u društvu u kojem živite. 

Autor:Goran Popnovakov 2016