LEPOTANI


Beše u selu Steva džokej koji se trkao od kako zna za sebe po vašarima i drugim takmičenjima, osvajao sve trke na hipodromima koje su se mogle osvojiti u onoj staroj državi ?! Bio poznat široj javnosti kao čovek koji je sve dao za razvoj konjarstva i imao ergelu konja sa kojom je bio veoma ponosan ! Čak su pisali i strani časopisi koji se bave tom tematikom sve najlepše o njemu kao odlučnog čoveka koji zna šta hoće.
orlov kasac trke
Stevan Đorđević jedinac u oca Isidora koji je takođe imao ergelu i bio poznat uzgojivač konja i kasač tih predratnih godina kada se moglo dobro zaraditi na trkama. Imao je orlovog kasača koji se takmičio u svim disciplinama i kao takav osvajao nebrojano puta pehare na trkama.
Image result for orlov kasač
Tu ljubav prema konjima i konjarstvu je preneo i na njega svog sina Stevana koji je to još više proširio i podigao na jedan viši nivo, koji su opet kako po nekom nepisanom pravilu prihvatili i njegovi potomci !!!
Image result for ergela
Dva sina koji su odrasli sa konjima i raznim životinjama Petar i Jovan Đorđević su završli visoke škole za veterinare pa su u sklopu ergele još samo upotpunili razvoj i lečenje konja koji su bili spremni za velike izazaove ?!
Image result for ergela
Jednom mesečno Steva džokej bi svoje zlatne kasače upregao zajedno sa svojim sinovima i po celom selu protutnjao dokazajući svima kako je to biti uspešan i poznat. A kada su dani venčanja imao posebno napravljeni fijaker i sa svojim lipicanerima vozio mladence po selu do crkve i nazad.
Image result for ergela
A od nedavno učestvuje i na poznatoj fijakerijadi koja je postala sinonim za lepe običaje i vremena koja su za nama. Stevan Đorđević ima naslednike koji su zavoleli ono što im je njihov deda ostavio u amanet, a uskoro i mlađe naraštaje koji će to sigurno sa zebnjom dočekati da naslede i krenu pradedovim i dedinim stopama. Hvala na pažnji, svako dobro i budite dete u srcu !!!

Autor:Goran Popnovakov 2017