VOLIM


Uh što ja volim dan letnjim suncem obasjan da šetam pored reke gledajući alase kako love i pecaju ribe svakojake. Volim da vidim decu kako se igraju na livadi rosnoj da se umivaju na potoku i skaču sa stare vrbe u vodu uživajući što su na raspustu. Volim da vidim zaljubljene parove kako se gledaju i drže za ruke na klupi na korzu gde se okupljaju svi koje vole prirodu i društvo koje se okupilo oko vatre svirajući stare hitove na gitari na divljoj plaži.

01ab23e7289e2f406afd188383de1a5a

Volim da čujem cvrkut ptica kako nam pevaju i ostale životinje koje nam poručuju ,, i mi smo i deo vas “ i priroda koja je svuda oko nas koja nas budi, vedri i uspavljuje. Volim da čujem pesmu tamburaša uz mirise kotlića i koji litar vina pride sa svojim najdražima koji mi nešto znače prisećajući se prošlih vremena. 

ponekad-pozelim-mir-i-tisinu-jednostavno-zelim-opustiti-svoje-oci.-priroda-je-kao-spoj-svih-najljepsih-tonova-bolj-receno-to-je-mali-raj-na-ovoj-planeti..jpg

Volim da putujem mada to nije često u nepoznate predele upoznajući nove ljude običaje i navike da s njima delim drugačija razmišljanja o svemu što nas okružuje bez dosadnih fraza i ustaljenih komentara o nebitnim stvarima ?! Volim iskrene ljude koji ne znaju da uvijaju, poštene iskrene i domaćinske koji znaju šta hoće u životu.

najlepse-slike-prirode-t17

Volim čuti savet od starijih koji su nešto videli, čuli ili doživeli iskustva koji mogu pomoći svakom to želi prihvatiti ? Volim da drugima dajem savete a šta ću sebi ne umem, volim da imam sve što treba u životu da bi čovek bio sretan i zadovoljan. A  šta je to što čoveku pruža sreću, nadu i radost ? To može biti u malim stvarima u parčetu torte dobijene od voljene osobe za rođendan, napisana ljubavna pesma ili crvena ruža iz vaše bašte ? Sve ja to volim i samo pomisao na to da je neko srećan i zadovoljan a ponajviše svojih najbližih i prijatelja koji mi nešto znače !!! Hvala na pažnji…

Autor:Goran Popnovakov 2017