NOVI DAN


Sutra je novi dan za promene za novo sutra nekom će ovaj dan doneti nova iskustva, nove ljubavi, nove trenutke na poslu, druženja u životu. Nekom će se finansijska situacija promenuti i doneti bolji život za sebe i svoju porodicu, nekom promena prebivališta i adresa stanovanja, a nekom potraga za srećom u drugom gradu.

bigstock-Sunrise-4172670.jpg

Neko će stisnuti petlju i otisnuti se put nepoznatog i ostaviti sve za sobom, svoju porodicu, prijatelje i poznanike u druge predele zemlje i planina, mora, jezera i reka. Neko će reći ma ko vas j… idem u Honduras da vas ne vidim više doću kad ovde ne budu više oni što nas guše, idem gde vladaju neka druga pravila i sistemi vrednosti gde se ceni red rad i disciplina ?!

7655223816_9b1c3b6892_b.jpg

Neko će biti zahvalan što je živ i zdrav u novom danu što je okružen porodicom, decom i prijateljima što ga vole cene i poštuju. Neko će biti srećan što je dobio krov nad glavom kroz emisiju S Tamarom u akciji ili dobio dečiji dodatak ili penziju koju je zasluženo zaradio.

407.jpg

Ima onih koji bi sve dali da sutra mogu nešto promeniti nabolje ili nagore samo da se nešto dešava da budu neko i nešto, viđeni na tv kroz razne farme, zadruge i parove. Ima i onih koji će Boga moliti da dobiju sedmicu na lotou a nisu ni tiket uplatili ili nešto da se desi a nisu ni prstom mrdnuli da bi se to i ostvarilo. Sutra će se desiti mnoge ružne stvari neko će biti prevaren, opljačkan, pretučen ili ne daj Bože nešto gore ?! Biće spašeni mnogi životi u vatri, ulici ili bolnici biće prepričavani novi događaji kroz štampu, tv i radio ?

nnjrr5.jpg

Ono što svakom čoveku donosi novi dan je ono kako se on organizuje, kako razmišlja o njemu i šta će uraditi po tom pitanju ? Bez obzira na to treba razmišljati pozitivno kako drugom pomoći makar ta pomoć bila i sitnica sve se to negde tamo zapisuje i vrednuje za svakog pojedinačno ?! Hvala na pažnji…

Autor:Goran Popnovakov 2017