POVETARAC


Povetarac nam mrsi proređene i oznojane kose ploveći rekom duž obale velikog grada pored kupališta i sunčanog keja okupljajući radoznalce i ljubitelje prirode uživajući u toplom vremenu na gradskoj plaži brčkajući se u plićaku tražeći spas u hladnoj vodi. Porodice sa malom decom provede zajedničke trenutke na pesku igrajući se raznih vodenih igara grabeći topao dan pre nastanka oblaka i oluje koja se spremala u daljini. Deca su nam mahali a mi njima otprozdravljali uz široke osmehe upućena njima i njihovim mladim mamama koja su nam posebno zavredili pažnju.

Dunav_i_Fruska_Gora,_Novi_Sad.jpg

Neki su se zavukli u skrivene rukavce koja je reka napravila svojim tokom bežeći od radoznalih pogleda turista pecajući i uživajući u svojoj privatnosti i intimi koji su želeli da sakriju od nas. Neki su nas slikali dal iz radoznali ili što god drugog nismo doznali, al verovatno smo bili atrakcija svima tog dana kada smo prolazili užurbano pored njih ploveći uzvodno i svojim zadacima koji su bili planirani ?!

serbian-dunav-1.jpg

Komentarisali između sebe kako je lep dan uz uzdahe kako je njima lepo a mi ovde provodimo gubeći vreme na nekim nebitnim stvarima koje je neko tamo zamislio. – Ali šta je tu je kad se mora nije ni teško neko spomene u celoj toj zbrci emocija koja nas je poremetila i izbacila iz ravnoteže misleći o dolazećem letu i skorom rastanku koji se bližio. Pun utisaka i životnih priča koje sam saznao mogu vam potvrditi da ovaj trenutak u mom životu nije bio gubitak vremena kako sam na početku mislio. Upoznao sam neke ljude koji su sasvim obični, veseli, radoznali sa svojim životnim pričama koji su bogati i punih iskustava i nadam se da ćemo se nekad opet sresti ali na nekom drugom mestu uz koje piće i jedni drugima ispričati novosti, uspehe i planove koji su se ispunili uz radost življenja koje nas je sve okupio ?! Hvala na pažnji…

Autor:Goran Popnovakov 2018