IMATI HRABROSTI


Šta je hrabrost uopšte to je pitanje za milion dolara koje muči svakog na ovom svetu ? Hrabrosti treba imati za sve što se nešto novo radi, hrabrost za novi dan pun izazova i opasnosti. Hrabrost je skočiti u vatru i vodu, popeti se na planinu i zavući se u najtamniju i najdublju pećinu u potrazi za srećom i nadom za bolje sutra. Hrabrost je odreći se svojih ružnih navika, hrabrost je oprostiti svom neprijatelju verujući u njegovu reč, ili primiti kritiku na sebe od nadređenog za svoja i tuđa dela ne bi li tako spasli nečije prijateljstvo ili rodbinske odnose ?! Hrabrost je današnji dan proživeti bez dinara u džepu, ostati pošten i smeran kako su vas roditelji vaspitali.

5f3b4bb9d77807dc7bb85d0e02cfb77a.jpg

Hrabrost je zaviriti u neizvesnu budućnost punu opasnosti, laži i obećanja, nadati se nečem što vam je rečeno i obećano. Hrabrost je čekati da se desi nešto bez vašeg učešća jer ništa ne pada sa neba ako to sami ne sprovedete u delo. Hrabrost se nosi u srcu gde ste spremni za velike promene menjajući sebe i samim tim menjali i sve oko vas koji vas okružuju. Očekujući od vas da krenete napred kao vođa u nove pobede, a oni za vama sledili vaše stope davajući vam podršku za sve vaše poteze u budućnosti.

471800_810.jpg

A na kraju vaše potrage za novim životom dospete na cilj i osvrnute se unazad, a za vama utabane staze vaše upornosti, tvrdoglavosti i najpre hrabrosti što ste preživeli sve prepreke i opasnosti koji su vam stojali na putu sada već davne prošlosti koja je za vama ?!

Autor:Goran Popnovakov 2018