JOGURT


Voleem jogurt uz burek sa mesom, sirom i krompirom. Takođe i sa raznim pitama, uz mekike, kifle, kroasane, lepinje i somune sa debelim namazom paštete da popijem bar po litra onako u cugu…Volem takođe kad sitno naseckam svega na astal kulena, kobasica, slaninice i što god pride pa onako sa masnim rukama i šoljom od čaja zagasim sve to..

jogurt-e1523873931165.jpg

Ima ih vala raznih, probo ih jesam kisele i slatke obrane i neobrane domaće i kupovne al najviše ih volem kad moja lepša polovina napravi jogurt i kiselo mleko pa još doda što god od začina pa ne mogu da dočekam da se zgusne da možeš ladno kašikom ga jesti prosto milina jedna. A mi samo tražimo još i dodajemo sa sipaćom u šolju i tako bez leba popijemo ko zna koju po redu ?!

jogurt-voce-casa.jpg

Ne volem mleko al jogurt je za mene sve još kad ima još kojeg sira pride to je posebna priča koju ću morati da vam ispričam nekom drugom prilikom ?! Pričali su i viceve o Muji i Hasi o jogurtu koji svi znaju, eto kolko se on uvuko u živote svih nas. Pijte jogurt i bićete zdravi ali bez preterivanja možda vam zasmeta ?!

Autor:Goran Popnovakov 2019