IZA MASKE


Kroz naše živote prolaze oni koji žive, rade i vladaju pod raznim maskama naučeni da se pretvaraju i za svaku priliku, susret i druženje imaju drugu ?! U jednoj prilici su najbolji drugari i prijatelji a u drugoj najgori neprijatelji koji mogu da postoje…

photo

Maske se menjaju kao prljavi donji veš i čarape i bacaju na smetlište zaborava pod izgovorom da je došlo drugo vreme i premalo vremena za bilo šta..Prava lica izvoru na sve strane a sa pogledima u mutnim ogledalima tek tada dobijaju svoja prava obrisja.

133719_arkan01-stock-shutterstock_ff

Strašna lica kao iz nekog horor filma se stalno izobličavaju sa planovima bića iz senki koji uobličavaju novi svetski poredak kao u scenama apokalipse. Služeći se najstrašnijim i prefinjenim metodama laži i zavaravanja da je to za njihovo dobro i da to dopronosi prosperitetu samog društvu u celini.

50099-gaj-foks

Međutim nepisana pravila su se promenila da čak i oni sa maskama ne znaju više koju da stave jer su se u celoj toj tarapani pomešala i prave samim planerima pometnju i zbrku u glavama na koju nemaju više uticaj ?! Pobeđeni postaju pobednici i stvaraju se novi savezi a zbunjeni i hipnotisani ljudi se oslobađaju svojih stega sa pogledima u nebo i mislima- Napokon smo slobodni !!!

Autor:Goran Popnovakov 2020