MOJ BRUDER


Moj bruder nos i ponos naše familije koji je bio kao mali vrlo bistro dete, dobar u školi poslušan i vredan i miljenik tetaka…Stariji bruder koji me čuvao od svih a najviše od mene samog kakav sam Bože bio. Uncut živi za sekundu znao istrčiti na ulicu pred kola i konje a u to doba bilo je još po koja stara kola sa konjima što su štrapacirali ulicama stare Klise utabanim stazama do njiva i straćara blizu puta iz onog veka.

Neasfaltirane ulice tek ponegde stara turska kaldrma pored starih dudova koji su posađeni još pre sto godina od nepoznatih naših starih…Šta reći dalje jedno drugo vreme jedan život za pamćenje koji nas je prešišao i kojeg više nema ?!

Nego hteo sam ja da vam reknem nešto drugo za moga brudera koji kako sam vam počeo hvaliti kakav je i tako to..On je jedan sreedovečni dobrica, propali roker i udarač bubnjeva svojevremeno u jednoj sada poznatoj grupi romatičnih tonova iz Garavog sokaka i našeg šora. Koji se lako i za svaku glupost iznervira a pojma nema ni jedan šraf da zavrne Bože kako je smotan, mada nisam ni ja nešto vešt u kućnoj radinosti.

Dnevni šetač po službenoj dužnosti, ode kod doktora da se žali da mu nije nešto dobro ?! Doktor mu reče- Gospodine morate više šetate treba da budete više aktivni ! A moj bruder mu reče – Pa doktore kako to mislite pre ili posle posla ili dok radim ?! I naravno doktor mu reče- Pa ja ne znam šta je onda sa vama i pošalje ga kod psihijatra..A kod njega bolje da vam ništa ne reknem šta je bilo ?!

Ali moj bruder ima drugih kvaliteta pa mogu neke da spomenem:

– Sindikalni vođa i večiti bundžija zbog kojih je imao neprijatnih iskustava sa nadređenim pa se par meseci odmarao od njih..

Uređivač svog nepolitikinog zabavnika i svojim pričama uveseljva široki audotorijum kojeg svi vole..

-Od skora ljudima pušta na radio talasima i dosađiva sa onim čupavcima koje samo on sluša i razume, Bože svi neki bitlsi što je naš pokojni otac govorio

-I na kraju svoje šetanje po sokacima našeg velegrada koji su oduvek u životima naših od švalerki, šofera, doktora, popova i ljubimaca pasa pretočio u životne priče kao živi dokaz njihovog postojanja bez kojih ne možemo….E to sam ja hteo da vam reknem ko je moj bruder kojeg puno…

Autor:GoranPopnovakov 2020