UF SAD MI JE LAKŠE


Godišnji odmori odavno prošli, škole naveliko počele za male i velike školarce sa puno entuzijazma dočekali i trećim talasom korone online časove..Mi pošteni radnički srednji sloj gledamo u nebo i poluprazan šlajpik na šta potrošiti ostatak crkavice koje je preostao..

I ja sam iz tog miljea koji se zadužio nadugačko i naširoko posle isteka ovih silnih pauza neplaćanja, a sad ajmo nanovo…Pa rekoh da uzmem šlajpik, parče papira i istrošen plajvaz i krenem da računam zaostale račune iz prošlog meseca..

Došao do treće stavke kad počne nešto da mi se muti pred očima, vrtoglavica i na kraju glava počne boleti od silnih brojeva koji su mi pomrsile račune i dam gospođi da napravi konačan obračun koji me je baš obradovao..

Izađoh na avliju da malo oduvam sednem u baštu i otvorim jedno ladno i kažem sam sebi- Blago tebi pa tebe nikakve brige ne more..- Ima i gorih od tebe…I stvarno kad stadeš misliti šta si sve uradio za ove godine nije ti ni žao na šta se tolki novci potrošili..- Uf sad mi je lakše a mislio sam da sam najgori..

Autor:Goran Popnovakov 2020