DVADESETE


Evo i nas zdravi i veseli, radosni i čili preživismo ove lude novogodišnje dočeke u krevetu i pod jorgan planinom u svečanim pižamama ispred televizora ne bili ispratili onu gadnu, prljavu i vašljivu staru godinu punu…

Ponegde su dočekani sa veselim trubačima u kostimima deda mraza na trgu, a kažu da je kod nas bilo najlepše i veče za pamćenje dok ih nisu rasterali momci u plavom…I naravno isto društvo nastaviše proslavu u tihom i zamračenom ambijentu vikendica van grada ?! Nesretnici virusa dospeli malo sebi i beše pušteni svojim kućama još roviti dočekaše je sretni i veseli što su napokon u svojim krevetima i sa svojim porodicama..

Čestitke, želje i pozdravi nikad više nisu u vazduhu i nikad manje loših reči bile, zaboravljaju se stare svađe, prepirke i rasprave i svima su na usnama reči utehe, ozdravljenja i sreće u budućnosti i porukama- Samo zdravlja da je !!! Šalje se pomoć rođacima i nesretnim komšijama koji su doživili trenutke stradanja i borba za goli život protiv prirode koja je nemilosrdna plašeći se za svoje porodice i ponavljanja scena strahota koje je sve zabrinulo.

Godina tek počela a gomilu događaja se u međuvremenu izdešavalo a mi preživljamo mramorna jutra još mamurni od veselih dočeka u krugu prijatelja i slučajnih prolaznika koje smo usput pokupili na istom onom trgu od preksinoć..

Autor:Goran Popnovakov 2021