NE(SRETNA)


Ne(sretna) ova naša divlja, nevaljala, pokvarena i loša godina koja je na izmaku. Godina za zaborav i nikad ne ponovila se sa par svetlih trenutaka, kako kome što kažu- Dok nekom ne smrkne drugom neće svanuti tako i ova godina sa dve nule u prefiksu, prestupna i danom više u mesecu drugom vašom autoru je bio sve drugo nego lepo…

Promene radne sredine sa tužnim mislima svojih rođenih koji su nas napustili prerano i grčevitim stiskanjem pesnice i škripu zuba počela je godina punim….Slike na tv prijemnicima i događajima u svetu u zemljama izlazećeg sunca doneli su vetrovi tuge sa mračnim oblacima koji su polako ali sigurno pomračili vidike i zatvarali u jedan rezervat da bi nas sačuvali od nas samih ?!Letnji dani provedeni sa kiselim osmesima i popuštanjem stega nas je za trenutak vratilo na kolosek, na usamljenim gradskim plažama i pokušajima avanturista da se dokopaju egzotičnih destinacija. A mi dočekasmo tropsku vrelinu bez nekih većih uspeha sa brčkanjima u ladnoj vodi prolazeće reke i slamnatim šeširom u debeloj ladovini..

Požutela lišća i usamljene klupe su nas ponovo dozvale pameti kako godina prođoše sa mislima o novim počecima novih učenjaka i neispisanim stranicima života..Dani teku prebrzo i opet smo na početku i na istom onom startu s početka godine i resetom dugmeta sa pitanjima- Šta i kako dalje ?! Godina za spavanje, leškarenje i neizlaske iz kuće sa maskama ne bili nas neko prepoznao i par reči sa nama izustio naglas sa pitanjem- Da li si zdrav ?!

Autor:Goran Popnovakov 2020