MINULA VREMENA


Ko mali imao sam vreću za spavanje, neko plišano ćebe i jastuk koji sam dobio od mojih, verovatno iz Rumunije tih godina kada se šverc naveliko odvijao za vegetu i boks cigara a odande donosilo sve što je moglo za kuću sitne i krupne stvari..Kod nas blagostanje, odlazak na more, zimovanje i još štošta, a kod njih sama sirotinja i loš život iza gvozdene zavese bar tako su pričali moji kad su išli na šoping ture svakog vikenda…

A što je grejalo kao da su imali ugrađene grejače u njima to više nema nigdi da se kupi to je bio kvalitet koji je trajaoSetih se skoro kad sam ih video u nekom ormanu kad smo pravili reda posle smrti mojih u drugoj sobi gde je čučalo sigurno dvadeset godina kad je zadnji put beše korišteno.

Pomislih šta ću sa njima jer niko ne htede da se pokriva a deca pogotovo. Kažu da je to demode i više nije u modi da niko ne koristi vreće…Pa iste završiše na pijačnoj berzi i za njih dobih par stotina dinara, a beše takav kvalitet koji se danas retko nalazi ?! Tako ti je sa svim stvarima iz tih perioda i vremena blagostanja i bezbrižnog života kada su se stvari planirale kad će da se kupe od televizora, frižidera i veš mašina. Samo slatko gorka prisećanja na minula vremena i životom boljim za sve nas..

Autor:Goran Popnovakov 2021