DA NAM ŽIVI


Eto prođe još jedan jubilej svetskog priznatog nama dragog i uzvišenog muzičkog festivala koji eto nekako opstaje već dve decenije na ovim prostorima na brdovitom balkanu u gradu kulture i tolerancije ?! Posle neizvesnog početka i veličanstvenog završetka ove godine muzički pravci su doneli ponovno okupljanja mladeži na prelepom ne mogu baš reći plavom ali više sivom Dunavom koji nas sve vežu u jednu nit kad pogledamo sa stamene tvrđave koja je tu već tri veka kao nemi svedok sudbonosnih događaja.

Skupilo se društvo staro i novo sa raznim kostimima kao iz cirkusa Medrana da budu viđeni i slikani za generacije koje dolaze i koje će dolaziti na ovaj živopisni vanvremenski muzički događaj koji je tolike muzičke ikone i face primio i ugledne goste ugostio dal na otvorenom il zatvorenom to više nije bitno ?! Jedino je važno da se ponovo nešto događa i okreće i sve vraća prividno na stalno makar i pod skrivenim pogledima ispod maski onih koji su ih nosili ?!

Bili smo fala Bogu dobri i pametni i dobro se pokazasmo sa par umišljenih i upitnih likova koji svake godine prave problem, ali šta ćete na to smo navikli i to je sve deo jednog sveopštog medijskog cirkusa koji nas prati decenijama..Idemo dalje na muzičkom putu da bi i dalje primali velike i male muzičke zvezde koji nas uveseljavaju i okupljaju na jednom mestu bez obzira na sveopšte opasnosti koji nas okružuju..Živeli još dvadeset godina i da nam živi, živi naš Exit…

Autor:Goran Popnovakov 2021