ČEKANJE


Paraju grla od ladnih napitaka kiselih voda i pivskih sokova koji se skupiše na svim okupljanjima veselih domaćina i njihovih gostiju ispijajući ih na iskap posle obilnih večera uz pesmu i radost svih okupljenih.

Kašljanja naveliko i ridanje u skupu ispred ambulanti u redu ispred njih uz tihu pričicu nervoznih i smrznutih bolesnika kada će na red doći..Neki su tu od jutros behu cupkajući od zime s jedne na drugu nogu i bogarajući skidajući sve svece s neba..A unutra gužva, frka i krkljanac već dojadilo svima skupljenih jedni pored drugih na klupama ne skidajući kape i kapute. Ne mogu se ugrejati jer stalno neko ulazi i izlazi hala prevelika a grejanje preslabo da se sve ugreje..

Nadam se da ćemo se svi napokon izlečiti od silnog okupljanja na trgovima i klubskim žurkama na planinama. Gdi su svi poslednji cent i ček potrošili i da im dupe vidi puta. Ne propustili nešto i bili viđeni na kopu i koje kude sa slikama na društvenim mrežama ovekovečili sretni prelazak preko doline sa visine gde se krv ledi u žilama, a da to ne bude samo puki odlazak u nepoznato bez istog tog lajka i odgođenog selfija

I tamo smo gdi smo bili na početku neodgovorni i bolesni šireći viruse bez maski i trunke savesti samo a do pre neki dan odmahivali rukom i okretali glavu za sve..A sad Ko nam je sve kriv to što smo dočekali i doživeli..

Autor:Goran Popnovakov 2022