PONOS


Izlet našim blagom preko brda i dolina i šumom prekrivom planina naša čuvena nadaleko a odskoro pašnjacima prekrivena novim članovima koje nismo uspeli videti jer beše sa druge strane a silno smo ih hteli videti..

Naletili smo na divnu oazu drveća u šumi i grmljem gde tavori jedna divna građevina iz jednog vremena iz zlatnog doba pošte gde smo ko klinci odlazili na zimske raspuste na sankanje i skijanje i šetnjom kroz skrivene staze planinara i partizana..Gde smo provodili igrajući se na čistom vazduhu u šumi i zvuku ptica koje su se radovali što smo se tu našli slušajući dečju graju punim života

Godine prolaze kao i životi svih nas koji su se tu nalazili da bi našli neki svoj mir uz iće i piće i divnu muziku koja beše svirana svakog vikenda uz razne đakonije fine, svadbe, slavlja i preslave radnika i njihovih porodica. Mesto koje je zamišljeno kao stecište svih radnika kroz razna druženja koje beše napravljena od njihovih plata i gde se godinama se čuvalo jedinstvo svih nas..

Jedno vreme koje je za nama koje je označavalo da smo zaslužili za ono što smo zaradili da malo i odmorimo od radnih obaveza i zaboravimo na sve..Ali šta reči slike govore više od hiljadu reči jedna epoha i jedno vreme je otišlo u istoriju i kao da je sve to bila šarena laža za sve one pre nas koji su se borili za radnička prava.. A gde smo sad na pola puta do propasti i ambisa i nadamo se da ćemo doživiti penziju ako je usput ne ukinu ?!

Autor:Goran Popnovakov 2022