PADINE


Izlet u nepoznato mi je otvorio vidike za koje nisam znao da mogu da izdržim i uvidim koliko sam zapravo spreman da odolim izazovu koji je pred mene postavljen ?! Izlet u jedan predivni planinski gradić nadomak Zlatibora i Divčibara koji nam je pružio upoznati smirene i opuštene ljude koji imaju drugačije stavove o životu sa komentarima- Polako, samo polako !

Stavovi koji su me pomerili s mesta i razmišljanju-Opet moram da se vratim u civilizaciju ali koju ?! U Iskrivljenu sliku života koja se preslikava na svaku priliku, događaj i trenutak..Slika koji drugi predstavljaju kao normalnu stvar i priču da sve što se uradi nema cenu i bez rizika a realnost je sasvim drugačija…

Male sredine kojih još na sreću ima i imaju neku sasvim drugu dimenziju i šmek prošlosti koja je za nama ali i tamo dolazi divljina i civilizacija koja ruši sve pred sobom i ljudima stvaraju problem, u glavama sa mislima- Kako i kuda dalje ?!

A vaš istraživač i putnik namernik se nagledao lepih predela i krajolika koje su još ostale netaknute od pogleda gradjevinskih rušitelja parkova prirode zarad nezasitih apetita..A za druge strane padine Zlatibora i Zlatara postadu kvartovi na ugled zagušljivih velikih gradova i pomisli gde sam ja ovo došao ?!

Autor:Goran Popnovakov 2022