MIRIS KIŠE


Miris kiše sa jutarnjom izmaglicom i vikend koji je dospeo posle naporne nedelje je dobro došla da se malo oduva, odmori i prepusti uživanju u toploj sobi i finom muzikicom koja opušta dušu i telo. Topao krevet se nenapušta tek tako zabućivši glavu u lakučić žmurimo i mislima smo negdi daleko dok vas ljubimac i vaša mačkica gnjavi i masira da ustanete na pišanje a njoj date fruštuk i sve po redu što sledi ?!

Kada ste se napokon ispilili iz toplog kreveta sebi skuvali kafu gdi se miris širio stanom ne otvarivši prozore da ne iziđe na avliju, sebi dosuli ladnu mučenicu i potpuno se prepustili užitku i ladnom nevremenu iz vašeg stanu nastavili slušati omiljene naslove nepoznate grupe ?!

Ne oblačite se ni nikako nego ostajate u vašoj garderobi na dnevnom svetlu svi da vas vide kako ste lepi samom sebi do podneva, a kafa se odavno obrusila a fruštuk već odavno prošo i dospeo ručak koji treba spremiti a vas prosto mrzi nego se prepustite čarima vikenda i nastavite da uživate u onoj mučenici kad uvidite da i nje više nema ?! A stomak počeo zavijati otvorite frižider kad kroz njega duva promaja, da li se spremiti za dućan i otići na brzinu nešto kupiti za čalabrckanje ili ostati u toploj sobi dok se napolju već počela spuštati magla i mrak.

Naručili da vam donesu ketering iz doline gladnih a vi ručali večeru sve sretni što niste morali izlaziti na svež vazduh, nego gledali zalazak dana sa sumaglicom kroz magloviti prozor ne osetivši da je vikend prošao. Misleći u svojoj glavi da je tek subota a ne dan koji se mora prespavati i ukinuti kao radni dan..Prokleti ponedeljak i koga izmisli !!!

Autor:Goran Popnovakov 2022