DA JE ZABORAVIMO


Stara na izmaku sa zimskim popustima i hvalospevima veštih trgovaca koji mame radoznale kupoholičare crnih petkova i ove godine nisu zaostali u svojim cirkuskim i atletsklim disciplinama sa preponama na sva zvona objavljujući silovita sniženja kao i svake godine..

Promena vremenske prognoze koja isprobava strpljenje i raspoloženja nervoznih vozača sa probnim crnim oblakom i dozom lake košave koja je naznačavala promene vremena u višim i koja se lagano prenela i niže predele u reci automobila jureći svoj rep na kružnim tokovima..

Stara godina puna izazova koja je ostavila gorak ukus u ustima sa gomilom neraščićenih računa i pijavica sa masnim kosama punim peruti koja su disala za vrat ne bili skinuli glavu sa ramena poštenom i naivnom svetu ?!

Godina uspona i padova lepih i ružnih uspomena koja su za nama i budućim danima koje nam predstoje u želji na novogodišnjoj jelki i kristalnoj kugli da nam sledeća bude bolje lepša i slojevita bez padova a ova zaboravi prvim otkucajem gonga na crkvenom satu koja je već počela da otkucava da je blizu kraja…

Autor:Goran Popnovakov 2022