ZEKA USKRŠNJI


Uskršnji dan lep i vedar dočekasmo se u zdravlju i veselju, doduše neko na poslu svom uz kaficu i barena jaja za fruštuk i kolenica slana za ručak, sarmu i ostale đakonije mi koji smo ostali u domovima svojim slavismo dolazak njegov uz smeh i radost našu ?!

Uz uskršnju sveću očitasmo očenaš i sretni što smo ponovo na okupu prepričavasmo protekle događaje bez ljutnje i ružnih reči kao što smo navikli, ali ovaj put smo to vešto izbegavali a naš zaštitnik i čuvarkuća uredno ispraćala nezvane goste na prozoru našem ptičice gladne, a lavež i gnjavež dvorišnu šerpu gvozdenu vukli po istom u naletu odmora i gladi očekujući drugi fruštuk i ručak da im se opet da ?!

Uz tvrdo kuvana i šarenolika jaja smo održali turnir posle prijatnog ručka a nagradu pobednik odneo da ih pojede u jednom cugu !!! Uz zdravicu zalismo sa ukusnim crvenim vinom koje nas je opustilo, a posle vala i uspavalo kako i dolikuje nedeljnom i uskršnjem ručku kao i svake godine i da se ako Bog da ponovo okupimo u zdravlju i veselju !!!

Autor:Goran Popnovakov 2023