PORODIČNE VREDNOSTI


U moru neprijatnih i tragičnih događaja kojih smo ovih dana zatrpani sa hiljadu komentaru kako je sve moglo drugačije i da će ubuduće sve biti kako treba sa tri dana zavijenih u crno koji svi doživljamo drugačije i sa mišlju-Ko je kriv i da li smo mogli sprečiti tragične događaje..

Plagijati malog psihopate izgubljenog u vremenu i prostoru izviru sa svih strana kao iz nekog čudnog horor filma koji se sve utrkuju ko će više i bolje prestići sumorni rekord crnih bisera ?! Online navijači sa porukama podrške takođe daju svoj doprinos nelagodnosti, zbunjenosti i osećaj mučnine svi nas koji ne možemo od silnog uzbuđenja doći sebi sa mislima-Kako je to moguće i otkud toliko empatije prema njima ?!

Svest promenjena u korenu lagano i neprimetno kroz naše naslednike koji vešto upijaju nove digitalne tehnologije i stvarčice i ne možemo da razumemo njihove stavove, navike i junake doba zlog ?! A mi smo prosti i analogni ostaci prošlosti koji su imali drugačije sisteme vrednosti koji pripadaju nekom drugom vremenu koje život znače..

Budućnost će nam pokazati pravi put ako budemo znali da postavimo temelje nekog novog drušva zasnovanim na porodičnim vrednostima koje se negde usput izgubilo praveći se i glumeći neke druge likove iz basne o odraslima koji su nam nametnuti. A toliko je svetlih primera u svetu samo ih treba primenuti na naš način kako i dolikuje jednom istinoljubivom i pravednom društvu ?!

Autor:Goran Popnovakov 2023