SREĆA


Sreća ta reč ima više vrste značenja za svakog čoveka pojedinačno mnogo tu faktora utiče na sreću sredina u kojoj neko živi i radi. U kojoj porodici je potekao, društvo u kom se kreće i naravno pod kojom je srećnom zvezdom rođen, horoskop za tadašnji dan i bankovnog računa u banci ?! Neko sreću može da nađe u malim stvarima u pecanju na reci, pranju automobila kojeg je upravo kupio, šetnja po šumi, večera sa prijateljima ili igranja partije šaha sa komšijom u parku ! Moja sreća ima više nivoa i proteže se u više smerova ako mogu tako to da nazovem ?

Image result for SREĆA

Srećan sam bio što sam to uspeo nešto završitia uz pomoć nepoznatih ljudi koje nisam nikad sreo i upoznao i to se može nazvati sreća ? Sreća da sam živ i zdrav, sreća da imam dobru porodicu kao i da snagu crpim od njih !

Image result for SREĆA

Prijatelje kojih je ostalo malo ali odabranih koji su tu kao još jedan oslonac i to se zove sreća ! U svetu je sve manje sreće, žalosno je reći ima para ali nema pravih prijatelja da ti pomognu kad ti trebaju, samo zato što se pojam sreće drugačije shvata ? Sreća kao pojam mislim da ne postoji nego je sve sve kako se čovek postavlja i sprovodi odluke prema sebi i drugima ?!

Image result for SREĆA

Čovek treba biti čovek, neočekivati previše od života, truditi se poštovati datu reč. Sreća je svugda oko nas u malim stvarima koje nas okružuje nekad nismo ni svesni šta imamo dok to ne izgubimo i da ne otvaram neke teške i tužne teme ?! Imati sreće, zdravlje i prijatelje je pravo svakog čoveka pojedinačno ?! 

Autor:Goran Popnovakov 2016