LENJOST


Kako sam JA ponekad lenj kao neki lenjivac čuli ste za usporenu i dobroćudnu životinju koja živi na drveću ? Nekad pomislim da sam najlenji i najgori čovek na svetu ne mislim na ništa, samo da spavam i da se prevrćem po krevetu i samo tražim razlog da što duže ostanem u njemu !

Image result for GARFILD

Nisam neka vrednica i nešto se ne guram da radim ali ako imam nešto isplanirano tu onda nema zajebancije, što kažu kad se mora nije ni teško ?! Lenjost je jedna od najgorih ljudskih mana kao neka bolest pored pohlepe, ljubomore, ljutnje, zavisti, gordosti pomešanim sa lucidnošću i zlobom. Kojeg svakog čoveka dovodi u pitanje koliko je odgovorna osoba prema sebi i prema drugima i koliko može da joj se veruje ?!

Image result for LENJOST

Sve to potiče od vaspitanja u porodici i samog karaktera svakog čoveka, neka životna pitanja mogu da se reše u trenu ako niste lenji i samo neki poziv na telefon ili sam odlazak na lice mesta, mesto dogovora za neki posao ili ljubavni sastanak ?!

Image result for lenj

Odmalena decu treba učiti ponašanju i poštovanju pravila i dogovora kao i ne laganju da bi se stekao status i ugled u društvu, kao poštene i odgovorne osobe kome se može verovati i da lenjost kao jedna od najgorih osobina može samo da šteti i pogrešno protumači od drugih ?! Image result for odgovornost

Autor:Goran Popnovakov 2016