VOZAČI


Biti vozač u saobraćaju u prenatrpanim metropolama i velegrada svake države na svetu zna biti veoma opasan, odgovoran i rizičan posao ?! Vozači koji su svakodnevno na drumovima Evrope i sveta koji su postali zatrpani vozilima i prikolicama. Zakačanih na velikim teretnjacima koji špartaju hiljade kilometara u jednom pravcu i po nekoliko nedelja zauzeti i van svojih kuća. Odvojenih od svojih porodica zbog potrebe posla i firme koja ih je angažovala ! Znam mnogo ljudi koji su pošli za tim poslom za većom zaradom i nadom za bolji život poslovi koji su postali unosni ovde i u svetu. Dobro plaćeni i cenjeni jer bez tranzita između država ne bi funkcionisale privrede i život svake države pojedinačno ?!

Image result for truck transport

Pored očigledne zarade i boljeg života životne stvari se lakše ispunjavaju i rešavaju ali po koju cenu ? Cenu da su nedeljama na službenom putu, spavaju po kamionima na raznim parkinzima. Čuvajući tovar za koji su zaduženi i naravno gubeći zdravlje zbog same prirode posla i vremena provedenim u putu !

Image result for truck transport

Porodica tu najviše ispašta jer se gubi jedinstvo i smisao njenog postojanja ! A sve zavisi i od dogovora i samog života supružnika i dece i da li su spremni na ovu žrtvu i cenu i život bez jednog roditelja ?! Ostali poslovi vezani za saobraćaj nisu ništa manje opasni i odgovorni  kao što su posao vozača autobusa, šinobusa, tramvaja ili taksista ?

Image result for transport

Oni su direktno odgovorni za živote putnika i oni se biraju kao profesionalci sa višegodišnjim iskustvom. Bez sudskih i krivičnih prijava i presuda za ove poslove koji je usled nedostatka vozača postali traženi smerovi. U saobraćajnim školama sa visoko rangiranim bodovima i popunjenim mestima u svakom gradu u državi !

Image result for vozači autobusa

Šta reći posle svega, poslovi vozača mogu biti opasni i odgovorni ali i uzbudljivi sa dozom ludila i adrenalinom koji se podiže sa svakim pređenim kilometrom ? Upoznaju se novi ljudi, nova mesta i proširuju se novi horizonti !

Image result for vozači

Ovakvi poslovi su samo za mlade ljude koji su sa viškom energije željni uzbuđenja i putovanja i naravno zarade, pa ko voli nek izvoli i sretno im bilo ! 

Autor:Goran Popnovakov 2016