BELE LAŽI


Svi znate kakvo ima značenje reči ,,Bele laži „. To su one laži kad nekog hoćemo da zaštitimo od nečega ili od samog sebe da ne napravi nešto zbog čega će mo mi možda svi žaliti ili biti saučesnici u nekom događaju ?! Pisao sam u svom skorašnjem članku,, Naši ukućani “ o našim rođacima, roditeljima ili smo čuli ko ima bolesne ukućane sa kojima delimo živote.

1219893115702c16775bf0536973512_orig.jpg

Eto i vaš autor i bloger društvenih mreža je živi svedok događaja u svojoj neposrednoj okolini tj i mi imamo u svojoj porodici bolesnog člana koji je doživeo lepe godine života sa problemima koje su ga stiskali sa svih strana, kao i hiljade drugih koji su ih imali.

zenski-magazin-ljubav-seks-top-5-muskih-lazi-1 (5).jpg

Živeći u nekom drugom sistemu vrednosti i mogu slobodno reći blagostanju koji su uživali tokom prošlog veka u vremenu samoupravljanja, priseća se lepih prošlih vremena kroz odrastanje igrajući fudbal i život koji je bio nekako pravedniji. Nije se imalo mnogo ali sistem vrednosti je bio ako ništa drugo bar malo pravedniji i pošteniji nego danas i moglo se nešto stvoriti, kupiti otputovati..

Related image

Zašto sam vam ovo ispričao, zato da bi osnovne probleme koje nas tište mogli malo da ih podsetimo na lepša vremena koja su za nama, a ova sadašnja malo zaboravimo. Pa zato i pribegavamo belim lažima da bi nama i njima olakšali zajedničke trenutke koji su nam preostali..

Image result for bele laži

Sa druge strane da ne bi ova priča dobila samo sumoran deo ovog članka, moram spomenuti i godine odrastanja naših klinaca koji su bili nestašni. Ima li su sve što im je bilo potrebno, ali uvek je bilo ono hoću ovo ili ono pa smo malo lagili, ludirali sa njima i pričali im šarene laži koje se oni prihvatali nekad sa malim ubeđivanjem a nekad je to bila prava rovovska borba. I u svakodnevnom životu je ista priča sa kolegama, prijateljima ili slučajnom prolazniku, nisu svi ljudi spremni da pričaju istinu i da budu iskreni nego pribegavaju dobro oprobanom receptu,, na pitanje kako je odgovorom dobro je “ a stvarnost je sasvim drugačija. Hvala na pažnji, svako dobro, nije dobro lagati ali nekad je neminovno…

Autor:Goran Popnovakov 2017