TRENUTAK ISTINE


Šta je život ? Kolaž slika spakovan u jedan film kao na pokretnoj traci ubrzan na najveću brzinu gde se sve odvija u jednoj beskrajnoj sekundi.

Image result for trenutak života

U toj sekundi je prikazan početak i kraj, i život kakav se vodio li se ispravan ili ne. Svako od nas dočeka taj film čeka. A prikazaće se kada je to zapisano u,, knjizi života „. Pod rednim brojem kojim se vodimo zavisno od svesnih i nesvesnih dela koje smo učinili za života..

Image result for trenutak života

Događaj od pre par dana me je dobro uzdrmao smrću kolege i druga i koliko smo mi obični, krhki i slabi da možemo da padnemo bez nekog naročitog razloga. Pa se pitam da sam šta sad i gde dalje ? Ne čuvamo se, nepažljivi smo život živimo olako ali i tu nema više pravila. Sve je postalo ubrzano. U više navrata sam pokušao objasniti suštinu života ali nisam uspeo, a ni najučeniji mudraci nisu ga mogli dokučiti !

Image result for mudraci

Moramo ako je ikako moguće, neke stvari promeniti iz korena, biti sa svojim najbližim a okružiti se dobrim prijateljima, gledati život sa neke vedrije strane kroz humor, šalu. Naravno bilo bi dobro dnevno političke događaje isključiti dugmetom daljinskog ili pocepati novine koje smo upravo kupili na kiosku..

Related image

Šetati se, boravati u prirodi, uzeti štapove za pecanje i čamcem otisnuti na sredinu neke reke ili se popeti na najviši vrh najbližeg brda. Naravno nervozu i životne probleme ostaviti u stranu heklati, rešavati ukrštenice ili voziti se biciklom ili obradovati dobro skuvanim ručkom ukućane.

Image result for monasi

Neki ljudi kažu i samo još da uradim ovo pa ću se smiriti, ali to je začaran krug koji vodi u očigledan ambis. Polako, Uspori ! To je životni moto velikih mudraca Tibeta, Šaolin sveštenika i naših monaha u manastirima. Koji su shvatili da život nije ništa ako niste učinili bar jedno dobro delo, pomogli nekom u nevolji ili vodili život po Božijim zakonima. Hvala na pažnji, svako dobro i činite dobra dela !!!

Autor:Goran Popnovakov 2017