POPODNEVNA DREMKA


Posle dužeg vremena reših da budem malo vredan ! Nakon duge i hladne zime koja je od nas napravila prave lenštine. Rekoh sebi lep je dan da budem malo koristan društvu, pa ću pospremiti stare šupe, garažu i iscepati ostatak drva koje je preostalo još za koji dan loženja ! 

Image result for jendek ispred kuće

Na brzinu sam to ja odradio nekako sa lakoćom, ništa nisam osetio ! Pa kažem ajde još što god da poradim dok sam voljan ?! Posle nekog vremena vidim ja kako sam se stvarno bio nešto zaradio počistio ulicu, jendek izbacio smeće i na kraju spremio šporet za loženje ! Vidim ja polako curi niz leđa hladan znoj, postaje mi vruće i reših da obradujem sebe za dobro odrađen posao jednim pivom. Sedoh na jedan panj i onako u jednom cugu iskapih ja njega, taman kako treba leglo. Posao završih za dva sata, beše već vreme ručku ! Sedoh da ručam, a već posle par kašika vidim oči mi se sklapaju, trljam rukom, počinjem da zevam. Vidim koliko je sati, vreme je popodnevnoj dremki beše prošlo već tri sata a ja spreman kao beba za spavanje.

Image result for popodnevna dremka

Polako ali sigurno se počinjem spremati za dremku koja je postala sinonim za dobar život, odmor od ručka i teškog rada. Jedan lep običaj koji se uvrstio u sve pore našeg života a gajio se godinama i prenosio sa kolena na kolena kao i otac sinu u našoj porodici !!! Hvala na pažnji i malo odremaj te posle ručka !!!

Autor:Goran Popnovakov 2017