NAŠ CIRKUS


Nisam se nikad mešao u politiku i javno mišljenje dotičnih partija koji nas ovih dana zatrpavaju sloganima. Obećavaju nam kule i gradove, radna mesta i napred u..


Ali moram vam reći da meni ovo sve liči na onaj dobro poznati cirkus Montipajtona koje smo voleli da gledamo pre tridesetak i više godina. Kada su nam tada dočaravali nezaboravna ekipa svu filozofiju života(Teri Džouns, Džon Kiz, Majkl Pejin, Grejem Čepmen, Erik Ajdl, Teri Gilijam).
Image result for monti pajton cirkus
Naša sudbina je direktno vezana za ove naše odgovorne likove koji nas zatrpavaju raznim poluistinitim obećanjima i drugima stvarima. I mogu slobodno reći da nas smatraju samo onda vrednim i cenjenim na dan glasanja a posle toga- Puj pike ne važi. Sve ono što je rečeno u spotovima sa prodornim pogledima i jakim rečima. O boljoj, bržoj i lepšoj o nekoj tamo državi sa slobodoumnim građanima i građankama. Sretnim i punim života sa sendvičom u ruci i crvenom u džepu ?!
Image result for izbori
Naša budućnost vredi kao ta crvena ili dobijeni bonus na dan glasanja u raznim izbornim odborima, i naravno partijska knjižica koja to sve zaokružuje da bi se sačuvao posao. Bez stida i srama odrađuju se poslovi privatnih izvršitelja ili lokalci po pijacama koji pišu kazne starijim bakicama sa teglom pekmeza i turšije.
Image result for život u srbiji
Dospeli smo u stanje apatije, crnog humora, kvazi stručnjaka i plejbek zvezda koji nas zatrpavaju lažnim i prividnim stvarima o boljem životu i elegancijom kao da pripadamo nekom drugom vremenu ?! I za kraj šta reći ? Kud plovi ovaj brod, videćemo koliko je bušan jer mnogo puta smo ga već krpili a bojim se da nam već ponestaje čepova ?! Hvala na pažnji i čuvajte se !!!

Autor:Goran Popnovakov 2017