MOJ LJUBIMAC


Moj ljubimac šta reći o njemu ? On je jedno čudo, spreman na sve sluša me bez pogovora i sve što mu naredim ! Retko kad nešto ne posluša jedino ako se malo umori ili bude gladan. E onda on traži svu pažnju, mrzovoljan je, spava mu se, ništa ne govori, nikakve reakcije od njega ne dolaze ?! Moje pogrdne reči ga uopšte ne dotiču, bole njega uvo za sve, može da gori sve ! Šta će mo ? Mi ga odvedemo kod doktora da mu prepiše terapiju dok ne ozdravi a posle opet sve po starom !
Image result for član porodice
Zagolicao sam vam maštu o kome se radi ? E neću još reći o kome je reč ! Ma on je jedno čudo, što može da ponese stvari, potegne i potrči ?! Koliko sam se sa njim samo trkao sa drugim kućnim ljubimcima na semaforima dok čekamo da se otvore i na otvorenom putu kad idemo daleko od grada !
Related image
Volimo da se kupamo leti zajedno, šamponiramo se i sušimo krpicom. Mažemo se kremom da izgledamo lepo i da ne izgorimo ! On je član porodice, i mi ga volimo iako je ponekad baš nestašan ?! Zimi voli i da popije poneku više, ali mu opraštamo sve dok pazi šta radi i sluša nas ? Vole ga stari i mladi u našoj porodici toliko nam znači koliko nam se uvukao pod kožu !Naime reč je o automobilu koji nas je opčinio svojom agilnošću, brzinom i kvalitetom koji pruža, naravno u granicama svojih mogućnosti ? Kad je on rođen to su bila vrhunske perfomanse za takav model. Nažalost godine lete pa i njemu je skoro četrdeset godina. Polako mu je vreme za penziju, a mi će mo se sa radošću sećati malog žutog koji nas je voleo svim srcem kao i mi njega ! Ostaviću vas sa mišlju da svako od vas ima svog kućnog ljubimca koji je član porodice i sa njim lepo postupate ?! Pozdrav i do skorog čitanja !!!

Autor:Goran Popnovakov 2017