PLAJVAZ


Ta čudnovata sprava izmišljena od nekog genijalnog uma, koji nije znao koje ona ima neverovatne mogućnosti ?! Šta sve ona može rečima se ne može ispričati, a da se ne stavi na papir ? Ima neograničenu moć u svakom segmentu života. Od davanje pristanka za početak građevinskih radova. Podizanje plate, potpisivanje ugovora, na venčanju, krštenju i razvodu.

15686066274_0b9d187bd8_z-485x300.jpg
Odobravanje odlaska dece na eskurzije, vođenje svake beleške, knjige i podsetnika. Pisanje literarnih radova, romana i scenarija za filmove, serije i pozorišnih predstava. Pisanje omiljenog članka na papiru da bi kasnije bio pretočen kao blog na svom sajtu. Pisanje molbe, zahteva i tužbe, vođenje knjigovodstvenih knjiga, davanje mišljenja u svakoj oblasti života pojedinačno. Pisanje recepata za kolače, potrošenih sredstava na računu i davanje svog izveštenog potpisa za kredit u banci.

Image result for olovke kroz istoriju
Pisanje saobraćajnih kazni, spisak za market i pijacu. Pisanje po staklu, zidu i šolji za kafu. Ljubavno pismo voljenoj osobi i slanje iz vojske o vojničkim danima. Sročena razglednica sa par reči ,, stigli smo volimo vas “ iz zemlje safarija. Popunjavanje ukrštenica i šaranje po novinama. Služi za upis telefonskih brojeva, stanje brojila i oglasa. Ispunjavanje uplatnice u pošti i banci. A sve to može jedna najobičnija olovka kojih ima bezbroj i varijacija istih. Mnogo dobra i zla je ona donela kroz istoriju.

Image result for olovke kroz istoriju
Stvorena da služi, spaja i razdvaja živote kao i da aminuje dogovore. Da voli, mrzi i donese radost i veselje, kao što i ja vama želim svako dobro i sreću u daljem životu !!!

Autor:Goran Popnovakov 2017