SREĆA I RADOST


Sreća, sreća radost kako to neko reče lepo unazad vremena mislim da sam tu uzrečicu negde čuo da li u nekom crtanom filmu ili već negde drugde, nisam siguran ali znam šta ono označava ?! Koliko treba ljudskom biću da bude sretan zadovoljan i veseo pa da mu sve bude potaman u životu ?!

преузимање

Čoveku je malo potrebno kako sam već spomenuo da bude zdrav i veseo, da u malim stvarima neki kažu sitnicama nađu prosvećenost i smirenost sa samim sobom kao i drugim ljudima. Zato je potrebna volja i spremnost da se menjamo i praštamo svojim neprijateljima i onima koji nam žele loše u životu. Ako to uspemo da rešimo onda smo veliki korak napravili ka spasenju, to nije samo fraza koja se čula milion puta kroz istoriju velikih proroka i vernika svih religija ?!

hqdefault

Moramo prvo verovati u sebe a posle i u ljude koji nas okružuju želeće im samo dobro, samo tako će mo doći do sreće i radosti koje je to neko davno rekao ?! Družiti se sa ljudima zdrave misli, sa onima od kojih možete nešto pametno naučiti koji misle široko i nisu sputani malo građanštinom kojom smo svakodnevno okruženi.

images

Sreća se nalazi u malim stvarima u vidu prve jutarnje kafe sa voljenom osobom, bratom ili komšijom, pecanjem na vodi sa kumom ili ispijanjem zdravice na venčanju vaše dece. Rođenjem sina, kćerke ili unuka kao i odlazak na večeru u prelep restoran na večeru uz tamburaše sa ženom na godišnjicu braka, kao i vožnjom bicikla kroz planinske staze.

images (1)

Naravno sreća i radost ima u milion malih stvari koji nas okružuju sve od nas zavisi kako razmišljamo i kako će mo svoj život organizovati, i kako je to neko pametan rekao,, kako seješ tako ćeš i žnjati “ Hvala na pažnji i budite srećni…

Autor:Goran Popnovakov 2017