IDI U OČIN


–  Gdi si bio sin ti materin celi dan te nema a čekala sam te i sinoć na večeri a ti ne dođe nisam te ni čula kad si jutros došo ? spominje mater svom sinu jedincu, kada je ujutro usto na fruštuk ?- Bio sam mati kod Jove cepali smo drva imo je deset meteri pa dok smo poslagali u šupu.- Pa posle otišli do kuma Steve da mu preteramo svinje kod komšije Pere što mu je prodao.- Ondak kod Brace da mu istovarimo kuruz iz prikolice a on kaže sedite malko da oduvate, celi dan ste na nogama ?!- Iznese kulena, čvaraka, džigernjača baš smo se dobro napucali, pa ondak iznese balon mladog portogizera a vino samo klizi niz grlo prosto milina jedna od užitka kako je lepo bilo.

wine-cheese-meat_1

–  A ondak gdi si otišo posle Bracike, upita ga baba- Kako gdi sam bio pa odšo nazad do Jove gdi smo slušali ploče mi se zapričali pa nisam ni gledo na sat kad sam došao sinoć.- Važi derane ajde idemo malo do bircuza da popijemo koju s nogu pa će mo do kuma Steve ?!- Neću babo još mi od sinoć zvoni od vina ne ide mi se nigde ?!- Idi u očin tvoj pa zar si mene našo da lažeš prošo sam ja te škole odavno, sreo sam kuma reče mi da si se sinoć ožderao sa onim tvojim Jovom kada ste otišli od njega u bircuz.- A posle si išo u štetu sa onom novom kelnericom Micom verovatno si se i kod nje zapričao jel tako nemoj da me lažeš ?!

images.jpg

–  Jeste babo sve je tako bilo nemoj samo mater spominjati neće ona to razumeti ? – Znam ja kako je biti bećar sve sam ja to prošo i pamet u glavu i pazi šta radiš kad ideš u štetu nemoj da te vijaju po tuđim avlijma posle ? Hvala na pažnji…

Autor:Goran Popnovakov 2017