NAŠA MLADOST


Naša mladost je prošla kao brzi voz u ovim užurbanim vremenima gde se sve svelo na izgubljeno vreme u nametnutim obavezama. Od dana kada smo kao mali ljudi prvim koracima krenuli put odrastanja kroz svoje detinjstvo, pa do trenutka polaska u školu. Upoznavanja novih drugara, pravila ponašanja i upoznavanja sveta oko nas i kako on funkcioniše. Od prvog slova, učenja brojeva i pročitane reči iz sveske saznali smo neke nove stvari ko smo i šta možemo uraditi da bi stasali za svet odraslih ?!

Igra-na-ulici-ulica-Braće-Kaurića_-Zagreb-1959

 
Žalićemo za nekim trenucima kada smo bili sasvim mali kada smo bili na sankanju, grudvanju i valjanju u snegu. Kada smo bili u šetnji po šumi i skupljali žireve i lešnike. Kada smo se pentrali na drvo da beremo višnje ili se vozali po šlajzu biciklovima kada beše leto. Trčali po barama posle letnjih pljuskova i kupali se na kanalu i pili pivo u hladovini. Kada smo upoznali svoju simpatiju iz drugog razreda i sa njom dugo šetali po plaži razgovarajući o igrankama i novoj muzici.

score

Žalićemo za srećnim vremenima kada nismo imali ni brige ni pameti kako je to neko pametan rekao. Kada smo bili sretni što ima ko da brine o nama i imali svega za poželiti gde su nam naši roditelji bezrezervno pružali.
Ti dani su odavno prošli čuo sam od starijih kako su oni imali detinjstva da sam prosto ljubomoran kako su oni tek lepo živeli prisećujući se reči moga dede !- Kad je on bio mali mi smo ?! i detinjstva koja su proživeli da sam poželeo živeti u tim vremenima. Eto to sam vam hteo reći za čim žalim i mladosti koja je polako, a sigurno prošla mimo nas ?! Hvala na pažnji…

Autor:Goran Popnovakov 2017