STOLICE


Postoje razne vrste stolice na ovom svetu za svakog posebno napravljena i sudbina koja mu je odredila gde da sedi. Od stolica koja vire iz školskih klupa, pa do stolica sudija koji mere i odmeravaju kaznu po pravdi Boga i zakona.

0131025855f27371382d127d1b7be1cc--king-chair-throne-chair.jpg
Stolica doktora, advokata, inženjera, portira i političara svaka je za sebe teška i odgovorna na svoj način kao i Sveta stolica i drugih crkvenih verodostojnika ? A ima i onih koji su svoju stolicu zaslužili svojim delima na onaj ili ovaj način koji su zadužili čovečanstvo. Poput velikih kraljeva, pisaca, pesnika, kompozitora i naučnika gde se njihove stolice čuvaju ljubomorno na raznim mestima poput muzeja, galerija i ateljea od zaborava i buduća pokolenja.

Fantasy Library - Gothic Chairs.jpg
Postoje pak i one druge stolice koje su za one koji nisu bili baš pažljivi u svom životu, nisu pazili i marili na Božije i ljudske zakone i samim tim po težini svojih nedela dobili svoju stolicu da greju i iskaljavaju grehe koje su počinili u prošlosti ?! Stolica pilota, mašinovođe i vozača za sve one koje su taj poziv odabrali iz ljubavi, ili se tako sticajem okolnosti namestila, sve te stolice nose svoju težinu ?! Na kraju svega postoje stolice za odmor od napornog rada, spavanje i igru kao i stolica kod čika zube i nevaljalu decu u magarećoj klupi. A ja na svojoj stolici koju ljubomorno čuvam pokušavam kroz pisanu reč da sačuvam neka vremena od zaborava koja su za nama ! Hvala na pažnji…

Autor:Goran Popnovakov 2017