PLANOVI


Eh da znate što ja imam zdravo mnogo planova i puno sam razmišljao o njima dal vam smem kasti ? Vi ćete sigurno reći slobodno nam kažite neće niko znati tako nam svega mi znamo da čuvamo tajnu ?! A ja opet ne verujem pa razmišljam možda ćete otići do prvog komšije pa onako usput reč onom reč ovom uz kaficu i rakicu ima da istrtljate sve što vam budem kazo ?! Ili ćete otići po zejtin i brašno što vas je žena poslala, a vi završili sa kumom ispred dućana gdi ste ispijali zadnju flašu piva iz gajbe uz komentare o mom slučaju.
fac67c63.jpg

Pa kad krenete nazad iz dućana opet onako usput videvši starog pajtosa završivši u bircuzu na jednu s nogu i koju pride opet spomenuli ono što sa vam kazo da ne reknete nikom…Kad odete kući svojoj Sosi uz supu i rinflajš i kao slučajno spomenete- Jel znaš onog Đoleta samo da znaš šta mi je sve čovek reko ? Prođe neko vreme a vi i zaboravili šta ste svojoj ženi onomad rekli, priča se raširila po celom selu od baba Stevanke, Perse, Dese, Jule i radio Mileve do poštara Miće, sudije Srete i popa Branka i popadije Milke i svi za tren oka doznaše šta sam radio i šta mi je bilo napameti.
slika.jpg

Ja opet nešto neverujem pošteni i časni da bi mi to uradili, ta nisu oni takvi obećali mi ljudi prosto se kunuli u čast i poštenje, al šta vredi neko se istrtljo i gotovo svi doznaše… I tako ja šta ću sačuvah svoje tajne za sebe do neke druge prilike makar što sam vam hteo reći da sam hteo ići na pecanje i da sam onomad krunio kuruz pa dok sam istovaro prikolicu čakšire mi spale da sam moro vezati ih manilom a posle se tolko iskaljao u svinjcu da sam se jedva sprao…Hvala na pažnji…

Autor:Goran Popnovakov 2018