ŠTA NUDIŠ ?


Sedi Laza na šamlici na šoru u ladovini i pijucka rakicu njegovu dudaru što je peko preklane i čeka oće li njegov kum odnekle naići misleći treba se s njim dogovoriti ići u Bečkerek po traktor što mu beše osto kod majstora. Kola svoja nije imo pa je sve čeko kuma kad će s njim otići, a on navek imo sto kade i trista sad ću, taki je bio imo vremena na pretek i uvek se pravdo za nešto ?!- Di si navro otićemo, ili čekaj još koji dan uradićemo i sve tako… Kad eto kum dolazi sa kola- Ajd idemo po traktor kad si navro više da se Laza prosto iznenadio ? Laza ne stigne ni aljine druge presvući pa onako u kaljačama sednu u njegovog tristaća, kum dade gas i svom snagom protutnji šorom terajući guske s puta.

1979-zastava-1500-olx-ba-01-600x450.jpg
Za dva frtalja sata dospeše u Bečkerek kod majstor Pere koji je već bio nabaren i gdi sedi u ladovini i ispija ko zna po koji špricer iz balona, a poso svršen do pola i traktor sav u delovima čeka da se sastavi. Laza besan pa viče na majstor Peru- Šta si me koji očin zvao da dođem po njega kad ga nisi završio, nalivaš se vinom a poso mi stoji na njivi ?!- Šta se sikiraš Lazo evo sad ću ja tebi završiti traktor očas posla samo dok ispijem ovaj špricer na belo. I jest Boga mu majstor Pera ga sastavi za sat i frtalj upali ga isprve i kaže- Teraj iz avlije ?! Pita Laza- Kolko sam dužan Pero ?- Ma ništa popićemo još po koji špricer, al Laza ne htede ostati dužan pa mu turi u džep koju stotku i ispiše onaj balon što ga Pera načo jutros i raziđu se svako svojim putem.

2gukqhz
Laza otide kući po prikolicu i na njivu da skida bostan, a kum Sreta otide u bircuz da nastavi gdi je stao, a sa vrata kelnerica Mica pita– Šta piješ Sreto ?- Šta nudiš Mico ?!- Ono što ti najviše voledeš na slamčicu !!! Hvala na pažnji…

Autor:Goran Popnovakov 2018