VEČERA


Volimo da probamo i koštamo neke nove ukuse čuvši od prve komšinice, kolege na poslu ili pročitali na društvenim mrežama recept o pripremi večere za poznato društvo iz kraja ili neku svečanost ili slavu gde ćete dočekati familiju koju niste videli godinama.

bozicna-trpeza-mondo-24-nikola.jpg

Služili bi ste najlepša jela i pića iz svoje privatne kolekcije i prepričavali avanture sa letovanja i zimovanja i pokazivali fotografije sa istih koji ste doživili pre koju godinu sa porodicom. Nezaobilazna rasprava o fudbalu i politika na lokalnom nivou sa konstatacijom da i ovi nisu ništa bolji od onih predhodnih. Kukanje na porodični budžet i uzete kredite iz banke. Školovanjem dece i velike račune koji su svakog meseca sve veći. Uz pun astal i dezert na kraju završavate večeru i raspravu koja je bila burna i puna emocija do same ivice da pređe u nešto ozbiljnije. Razilazite se kako ste se i sreli za pozivima da dođete kod njih u goste u skorije vreme ako ne pre ?!

11565199-comida-típica-de-polonia-se-come-en-navidad-lublin-polonia-mercado-de-navidad-lublin-dec-18th-2011.jpg

Ostaje vam da prljave tanjire operete, ali ostavljate za sutra dan da se kisele u sudoperi jer vas mrzi i gde ste mrtvi umorni od pripremanja večere strovalite na kauč i zapalite cigaretu sa čašom vina u ruci završite uspešno porodično okupljanje koju ste planirali mesecima. Prepričavali šta je ko rekao i bio u pravu u žučnoj raspravi koja nikog nije ostavila ravnodušnim svom partneru koji potvrđuje vaše reči. Sa znacima umora ležete u vaš krevet i mekim jastukom zaboravljete protekli dan punim uzbuđenja. Ustavši ranom zorom i željom za kafom dočeka vas brdo prljavog suđa i potraga za omiljenom šoljom na samom dnu sudopere želevši da sebi skuvate kafu ipak morali oprati ono brdo što ostade od sinoć ?! 

Autor:Goran Popnovakov 2018