ČARAPE


Pomislih jedno jutro kad sam ustao iz kreveta kako je ladno napolju i kažem naglas moram se obući toplo jer jesen je stigla kišna i maglovita, tmurna i oblačna sa poslednjim trzajima leta i zubatim suncem u pozadini. Gledam po ormanima kakov izbor imam gledam neke trenerice i topli duks na zakopčavanje kupljeno na nekom buvljaku pre sto godina. Ostade mi neke tanke čarape oprane dok zimske još ne kupih jer sam ih sve podero još zimus.

sređene-čarape.jpg

Popih kafu i rakiju i obučem se na brzinu i krenem do dućana po sitne potrebštine po spisku i napolju neka sitna kiša pada i magla se spustila a ja u letnjim papučama beše da sam pokisao i smrzao ko miš neki jedva da sam se dovukao do stana da sam Bogarao kako sam izašao i pomislih- Brzo ću ja ?! Mokre one čarape što ih izvadih iz fioke, a druge nemah pa se dosetih sad ću ja upaliti šporet pa ću ih u rerni osušiti. Osuših ih i krenem put svog posla, obujem patike pa pomislih šta će mi cipele kad sam već kolima ?

14420_smrdljive_carape_mogle_bi_postati_ucinkovit_nacin_borbe_protiv_malarije.jpg

Krenem do kola i kako zađem za ćošak ugazim u rupu pun vodurine do članaka sav mokar ne mogu dalje poći vratim se a besan beše da sam valjda odvalio ragasto od vrata kad sam uleteo u stan. Šta ću sad pomislih i setih se da ima onih malih čarapa za leto pa ću obuti cipele i pogledah na sat na zidu kad već kasnim pola sata dok sam se ja smislio da krenem. Odem do firme i dok sam izlazio iz kola zaprska me smećarski kamion prolazeći kroz bare pun vode da me je dobro baš polio preko glave. Mislio sam da ću eksplodirati tada počeo da Bogaram i teram u materinu sve živo i kad sam ustao danas. Kad navrati moj voljeni šef me dočeka ko kec na jednaest pa počeo trubiti gdi sam dosad i da će mi skinuti sa plate jer kasnim po ko zna koji put.

93600_komarci-smrdljive-carape-prljave-carape_ls.jpg

E tu je bio kraj svega sednem na stolicu skinem cipele i one mokre čarape zavitlim prema njemu da sam ga dobro pogodio u glavu, ko da sam ga ciljao. A on povika -Šta ovo treba da znači Đorđe ? A ja ni pet ni šest- To vam je za ovo vreme i zato što me nervirate svako jutro ? U tom me zove i žena da pita šta ima novo kad dozna spomene ljutito- Kako nema čarapa eno ti u gornjem delu imaš deset čarapa kupila sam ti onomad na pijaci a ti ne nikad slušaš kad ti pričam, tako ti i treba kad si blenta. Prođe neko vreme ja se izduvah taj dan, a šef me dobro opomene na plati i suspenzijom mesec dana posle toga. A čarape sam posle nalazio u ormanu svako jutro na desetine kako mi žena reče onomad..Kasnio više nisam toliko, osim kad zaboravim gdi su mi čarape…

Autor:Goran Popnovakov 2018