SPASAVAJ SE


Spasavaj se omladino, nada i budućnost naša, spasavaj se i begaj napolje daleko od ovog ludila patriotizma, vernosti i obećanja ludom radovanju. Spasavaj se od posla koji vam je nametnut na pokretnoj traci sa uvek podignutom desnom rukom i držanjem leve na nezgodnom mestu ne bi li dobili minut ili dva predaha ?!

pojas-za-spasavanje

Spasavaj se mali čoveče od odmaranja na birou, spavanjem nedeljom posle ručka i gledanjem cirkusanata i kreveljenja klovnova na malim ekranima. Buljenjem u svetle ekrane telefona i plaženje porno diva u popularnim igrama za mlade i stare. Spasavaj se majstore, doktore, šoferu i moleru, spasavaj se domaćice, sobarice, spremačice i ti panduru maleni takođe…

FA5C8452-6B4B-44CF-9EDF-D7002F1C450F_cx0_cy62_cw0_w1023_r1_s.jpg

Spasavaj se, bankaru, direktore i veliki gazda nosite sve sa sobom i nemoj te se osvrtati jerbo će vas vrat zaboleti a leđa ušinuti. Bežite odavde i nemoj te više vraćati možete povesti i one pored vas vaše prve komšije sa velikim bazenima i točkovima džipova što imaju. Spasavaj se penzioneru vredni građaninu društva zasluženi nosilac partijske knjižice i partizanske spomenice koji ste odlučivali o našoj sudbini nas i naše dece. Spasavaj se ko može a oni koji ostanu spasiće se ?!

Autor:Goran Popnovakov 2018