SVE TE ŽELJE


Želim da poletim, da se uzdignem od zemlje da je vidim drugačijim očima pa makar i u balonu visoko, visoko da zađem u oblake guste i posmatram taj maleni svet okružen planinama, morima, rekama i jezerima. Da pokušam da pronađem svoju kuću i dom tamo gde je porodica i svoje stado na zelenoj travi blizu šuma i reka. Tamo gde je mir i sreća jer sa tla ne može se videti ta sva lepota i spektar boja ispunjena raznim nijansama zelene, plave, žute, crvene i drugih boja dočaravajući svu lepota našeg sveta.
novo-nebo-i-nova-zemlja.jpg
Želim da se popnem na visoko mesto na najviši ledeni vrh posmatrajući izlazak sunca sa dalekog istoka i zalazak sunca sa divljeg zapada. Želeo bi da se popnem na najviše drvo sekvoje i kroz njegove guste grane nadišem svežeg vazduha bežeći od urbane i gradske vreve svakodnevnice.
1188027_ljubav-zena-muskarac-srce_ls-s.jpg
Toliko želim da se nađem na nekom pustom ostrvu pevašući poznate stihove- Na morskome plavom žalu ge je čarlija vetrić mio, plavušu sam bajnu snio a kako sam sretan biooo…Da krenem put sveta na biciklu ili trotinetu upoznajući razne ljude da li po suncu ili kiši samo da pronađem svoj mir i sreću tamo daleko gde cveta limun žut.
9415_1.jpg
Da pogledam u nebo kad vidim zvezdu padalicu pomislim i poželim da se ljudi stope u jednoj misli i da kažu- Svi smo isti pratite nas ka spasenju !!! Da kažu- Budite mudri i smerni čuvajući svoj mir i sreću pomažući jedni drugima. Toliko puta u istoriji čovečanstva spominjano, a opet isto toliko puta prekršeno radi svojih ličnih i sebičnih interesa koji su podelili narode.. A na kraju svega ostaju na jednoj strani neispunjene sve te želje, na drugoj uspomene. A mi smo negde na sredini daleko i od jednih i od drugih.

Autor:Goran Popnovakov 2019